Zamarot 1890’ın mimarı Ayşe Çetin: “Ebru Baybara’nın ödülü gururumuzdur”
Mimari tasarımı SEKSENDOKUZ tarafından gerçekleştirilen ve Ebru Baybara Demir’in hayallerinden biri olarak hayata geçen Zamarot 1890, ünlü şefe Gastronominin Nobel’i olarak adlandırılan Basque Culinary World Prize’ı (BCWP) kazandıran projeler arasında yerini aldı.
Sıfır atık restoran özelliği ile ülkemizde bir ilk olan Zamarot 1890, Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin değerli bir parçasıdır. Yapısından tasarımına, mutfağından tariflerine birçok ilki bünyesinde barındıran Zamarot 1890, aynı zamanda Türk gastronomisinde kooperatif modelini uygulayan ilk restoran olma özelliğini de taşıyor. Bu özel proje, gastronominin Nobel’i olarak bilinen Basque Culinary World Prize (BCWP) 2023’ü ülkemize kazandıran Ebru Baybara’nın hayali olan SEKSENDOKUZ’un tasarımıyla hayata geçirildi.
Adanmışlığı ve tutkusu ilham kaynağı olan Ebru Baybara Demir’in hayallerini gerçeğe dönüştürdüğü projelerden biri olan Zamarot 1890, ünlü şefi ödüle layık gören projeler arasında önemli bir yere sahip. Dünyanın farklı ülkelerinden 1000 şefin aday gösterildiği Basque Culinary World Prize (BCWP) ödülüyle taçlandırılan Zamarot 1890’ın mimari tasarımına imza atan SEKSENDOKUZ’un kurucu ortağı Yüksek Mimar Ayşe Çetin, şunları söyledi: projeyi duyunca yaşadığı heyecan dünyanın en prestijli ödülüyle taçlandı.
BU ÖDÜL HEPİMİZİN GURURU